SMARTCAT

Pensant en ampliar la familia? Tot el que t’interessa abans d’agafar un gat! 

Per fi ja el teniu a casa, anem a preparar-ho tot! 

Necessiteu primer de tot fer una reunió familiar i decidir entre tots quines pautes fareu seguir al gos, és molt important que les normes que es posin desde el principi siguin les mateixes i que tothom o faci igual, així evitarem desconcertar el gos o crear situacions de frustació. Us posarem uns quans exemples: 

  • Dormirà a l’habitació amb algun de vosaltres? Dormirà al menjador? 
  • Viurà dins de casa o fora? 
  • Li voleu donar menjar quan estigueu a la taula? 

A mes us recomanem que ja busqueu repartir les tasques per a que desde el principi es pugui crear una rutina: hores de menjar, hores de joc… 

Si teniu molts dubtes sempre recomanem que poseu una llista a la nevera o en un lloc de pas i aneu omplint i ho porteu a la primera visita veterinaria (recomanem que si el gatet està sa, es realitzi als 15 dies d’agafar-lo, si s’agafa de zones que no ha tingut un bon control, llavors es recomana al agafar-lo portar-lo a una revisió). 

Avui en dia hi ha una quantitat d’informació exagerada en tots els àmbits, inicialment us donem unes pautes molt senzilles però davant el dubte ens podeu trucar o enviar un watsapp i comentar-nos el vostre cas, encantats us ajudarem. 

El pinso ha de ser per un gatet i ha d’especificar si es per acabat de nèixer 0-32 mesos,o per la fase de creixement 3-12 mesos. És molt important que sigui menjar de gat, no poden menjar pinso de gos. 

Els gats són molt “sibarites” per tant si el gatet està entre els 2 i 3 mesos recomanem que compreu menjars de textures, formes, sabors diferents, si l’acostumeu al màxim de variabilitat possible us serà mes senzill en un futur de canviar-li alimentació. 

En el gas dels gats, no regulen correctament l’ingesta d’aigüa el que pot afavorir l’aparició de problemes urinaris, és per això que us recomanem que de forma rutinària li doneu dieta “humida”, aprofitem per deixar-vos un consell “Quan compreu dietes humides ha de posar aliment complert no aliment complementari”. També podeu posar una font d’aigua ja que al estar en moviment estimula mes l’ingestió. 

En el cas concret d’algunes races com els Persa s’ha vist que poden tenir dificultats per poder mossegar alguna forma de croqueta pel que hi han algunes marques que fan una croqueta específica per a que no tinguin problemes al mastegar. 

Lorem fistrum por la gloria de mi madre esse jarl aliqua llevame al sircoo. De la pradera ullamco qué dise usteer está la cosa muy malar.

El balcó poder és un dels punts més problemàtics, heu de tenir en compte que una de les urgències més freqüents amb gats es que caiguin del balcó, això es perquè no són conscients de el que hi ha a baix, per tant si teniu un balcó o bé l’adapteu amb una xarxa per a que no pugui saltar, o bé el podeu deixar sortir sota supervisió. 

En el cas del pati heu de tenir en compte que si pot marxar, la curiositat pot fer que vagi lluny a investigar, si que és veritat que si està castrat/esterilitzada pot reduïr el risc que marxi o que no vagi tant lluny però hi han gats que tot i així poden marxar lluny amb risc de contacte amb altres gats (baralles, contagi de patologies tipus leucèmia etc) i també d’accidents (cotxes, caigudes, enganxades amb vallats…). 

En cas de tenir més gats a casa es recomana adaptar una habitació primer, i que s’habitui, moltes vegades la curiositat farà que el gat de casa s’apropi a la porta de l’habitació a ensumar, es poden olorar amb la porta al mitg etc. 

Un cop adaptats, sempre que els dos gats estiguin testats previament de leucèmia/inmunodeficiència, es pot canviar d’habitació, posar un gat en una habitació i l’altre en l’altre durant una estona, així es poden familiaritzar amb l’olor de l’altre gat. 

També podem colocar el gat nou en un transportin i a estones posar-lo a la zona de l’altre gat per donar opció a que es vegin, ensumin, … És normal que al principi es bufin, enfadin,… hem de deixar que s’expressin sempre que no hi hagi risc d’atac. 

Si hi ha atac o no estàn comodes tornem al principi i en uns dies tornem a presentar-los. 

Busquem que el gat de casa ignori el fet de que el nou gat està al transportin, si ho aconseguim podem provar a donar de menjar una mica de menjar tou al gat de dins del transportin i al de fora, per a que mengin, mentres es veuen, si els dos mengen, podem provar a valorar com es toleren si obrim el transportin.

Els gats són molt sensibles, per tant si ens posem nerviosos podem afavorir un estat més fort i d’ansietat, hem d’intentar estar el mes tranquils possibles i no afavorir a un gat sobre l’altre. 

Al mercat hi han feromones felines que ens poden ajudar durant aquest procés que pot durar desde unes setmanes fins a uns mesos, hem de tenir paciència, perquè al fina que són uns mesos si desprès els tindrem convivint correctament durant anys. 

De nou davant dubtes contacteu amb nosaltres, estarem encantats d’ajudar-vos! 

Premis li podreu donar sempre que no sobrepassi el 10% de la seva dieta diaria i que especifiqui que són per gats. Us seran molt útils per començar a treballar el nom, que vingui quan el crideu, etc. Tot i que tenen fama de ser molt independents hi han moltes coses que els hi podeu ensenyar. 

A nivell de joguines hem de tenir en compte que és una raça caçadora per tant la majoria de jocs i de joguines van en la linea de fomentar aquest instint, hi han els que prefereixen els ratolins, les joguines tipus canya etc. Haureu de veure amb què el podeu estimular. 

Tot i no ser una joguina heu de tenir en compte que els gats necessiten poder-se esmolar les ungles, és una necessitat per això es recomana tenir gratadors a casa, heu de buscar el lloc mes adient pel gat, tot i que moltes vegades implica colocar-lo al menjador i no a una habitació aïllada i allunyada on no molesti. Perquè és important que li agradi el lloc i vagi, si no ens trobarem amb que es grata en llocs que no ens agrada. 

Tot i així hem de ser conscients que es molt probable que puntualment s’esmoli al llit, a catifes, sofàs etc. 

Aquí ve quan es confronten dues situacions: 

El gat vol un sorral el mes baix possible, el mes gran possible que pugui donar voltes, amb molta sorra per poder escarbar i no els hi agrada que es col·loqui en llocs de pas o amb sorolls constants. 

Els propietaris volen un sorral petit, alt per a que la sorra no surti, amb poca sorra i en un lloc que no molesti. 

En aquest cas heu de buscar un punt mig ja que si no es sent còmode és molt possible que orini a altres llocs perquè no li agradi on està. 

Recomanem utilitzar sorra que no faci pols al colocar-la per evitar problemes respiratoris, que no sigui tipus silice pequè sembla que pot donar problemes de pell, que no porti perfums perquè pot molestar al gat, que sigui conglomerant per a que quan es tregui la resta de sorra realment estigui neta, i que quedi el mínim residuu enganxat a les potes per evitar que al rentar-se se l’empassin.

Desde SmartVet volem donar-vos informació sobre alguns aspectes dels gats, tant en les diferents etapes de la vida com algunes de les patologies freqüents.

Articles

Un gatet a casa

Un gatet a casa

Un gat adult

Un gat adult

Scroll al inicio