SMARTDOG

Un adult a casa… quins passos he de seguir?

Per fi ja el teniu a casa, anem a preparar-ho tot! 

Hem de tenir en compte que hi ha una dita popular de que és millor un cadell, però un gos adult considerem que te la capacitat intelectual d’un nen petit, per tant sempre serà com agafar un nen. Si us heu decidit per agafar un adult, felicitats, segur que us estarà eternament agraït. 

Necessiteu primer de tot fer una reunió familiar i decidir entre tots quines pautes fareu seguir al gos, és molt important que les normes que es posin desde el principi siguin les mateixes i que tothom o faci igual, així evitarem desconcertar el gos o crear situacions de frustació. Us posarem uns quans exemples: 

  • Dormirà a l’habitació amb algun de vosaltres? Dormira al menjador? 
  • Viurà dins de casa o fora? 
  • Podrà pujar al sofà? 
  • Li voleu donar menjar quan estigueu a la taula? 

A mes us recomanem que ja busqueu repartir les tasques per a que desde el principi es pugui crear una rutina: hores de menjar, hores de passeig, hores de joc… 

Si teniu molts dubtes sempre recomanem que poseu una llista a la nevera o en un lloc de pas i aneu omplint i ho porteu a la primera visita veterinaria (recomanem que si el cadell està sa, es realitzi als 10 dies d’agafar-lo, si s’agafa de zones que no ha tingut un bon control, llavors es recomana al agafar-lo portar-lo a una revisió). 

Avui en dia hi ha una quantitat d’informació exagerada en tots els àmbits, inicialment us donem unes pautes molt senzilles però davant el dubte ens podeu trucar o enviar un whatsapp i comentar-nos el vostre cas, encantats us ajudarem. 

El pinso ha de ser per a l’etapa de la vida corresponent, si veieu que està molt prim podem iniciar uns pinsos una mica més energètics (però no gaire perquè ens interessa que guanyi massa muscular i no greix) o si està amb sobrepès valorar amb quin pinso podem aconseguir que arribi al seu pes correcte. 

Davant el dubte en el nostre centre tenim una sèrie d’eines i programes que ens permeten realitzar un assessorament de quin és el pinso, quina quantitat, inclús amb gràfics per valorar si està perdent el pes de forma adequada. 

La nostre recomanació es que espereu els primers 10 dies que està en adaptació i després de la primera visita veterinaria abans de banyar-lo per si estigués incubant alguna patologia, o simplement perquè amb l’estrès del canvi poden tenir baixades de defenses. 

Depenent de la situació higiènica d’on heu agafat el gos podria necessitar un bany, consulteu-nos i moltes vegades us recomanem un bany inicial amb un xampú molt suau. 

Dependrà de l’estat vacunal que tingueu, tot i ser adult, si es troba en una situació sense vacunes o que durant més de 3 anys no s’ha administrat cap, inmunologicament podem considerar que és com un cadell sense vacunes. Per tant hauriem de tractar-lo com a tal, perquè el risc de contraure alguna patologia com per exemple la parvovirosis és el mateix que si fos un cadell sense cap vacunació.

Si l’estat vacunal està al dia i tot correcte, si el gos prové d’un lloc on ja coneix i està familiaritzat amb passeigs per ciutat podeu començar amb normalitat desde el primer dia, amb premis i tenint en compte que s’ha d’adaptar i ha de fer-se a vosaltres. 

Si és un gos que no ha estat mai a ciutat, o al revés, ha viscut sempre a ciutat i mai l’ha deixat lliure… etc, davant nous reptes, recomanem paciència, treballar-ho mica en mica, i quan es senti còmode amb vosaltres, vingui qual el crideu podeu provar primer amb una corda llarga o amb un extensible, i si us fa cas podeu provar en llocs tancats (tipus correcan) o en un lloc de muntanya vallat que no hi hagi risc d’escapar-se per veure com respon. 

Si s’intenta escapar, es comporta diferent, no torna quan el crideu, … primer heu d’entendre que no ho està fent per molestar-vos, perquè us estimi menys o perquè sigui un “mal gos”, està aprenent les coses, per tant quan torni o si heu d’anar-lo a buscar no el renyeu, heu d’anar un pas enrere i tornar a treballar el que estigui pendent, que torni… etc. 

En el cas particular de gossos de caça, és molt important i més si han arribat a fer caçeries, que davant una presa pot no fer cas perquè el seu instint és molt molt fort, conteu que son anys i anys de selecció per arribar a buscar justament això, un gos que de seguida que detecti la presa la marqui, persegueixi i /o caci. 

De nou podeu contactar amb nosaltres i us ajudarem encantats! 

De nou dependrà de l’estat vacunal, en funció de si està ben vacunat o no. 

– Si te tota la pauta correcte, no hi ha problemes per sortir al pati, independentment si tenen accés o no altres gossos. 

– Si no te la pauta vacunal correcte, hem d’actuar com si fos un cadell, per tant podrà sortir al pati sempre que es reprodueixi la mateixa situació higienica de casa (sense que entrin gossos que no coneixem que estiguin ben vacunats (ultima vacunació fa menys d’un any) o animals foranis (gats no controlats, porcs senglars…) 

La recomanació es que només entri en contacte amb els gossos de casa (que han d’estar vacunats al dia, vol dir que faci menys d’un any de l’última vacuna), ben desparasitats… etc. 

No es recomana en el període d’adaptació fer immersió i portar molts gossos diferents a casa de coneguts. Recomanem esperar a que estigui còmode i calmat per anar presentant dins de casa nous gossos.

Premis li podreu donar sempre que no sobrepassi el 10% de la seva dieta diària. 

En funció de la raça de gos o el tipus de joc que li agradi podem anar a un tipus o altre, hi han races que els hi agrada més joguines per estirar, altres mes de pilota/frisbee, altres que volen joguines amb menjar dins.. aneu provant. 

La nostra recomanació serà sempre intentar minimizar joguines que es puguin trencar i/o empassar. 

Tot i que entenem que quan arriba un nou membre a la família voldrieu estar 24/7 amb ell sense parar, és important, com us anem dient de forma constant, que l’aneu adaptant al que serà tota la seva vida. Per tant si ha de dormir sol al menjador, tot i que demani estar amb vosaltres haureu

d’acostumar-lo, si heu de marxar a treballar i en el futur es quedarà sol, recomanem que li doneu algun premi, li expliqueu “ara tornarem” o una ordre senzilla que sempre sigui la mateixa per a que entengui que sortireu i que no s’ho trobi de sobte amb el risc de pics d’ansietat. 

Hi han races que poden ser més susceptibles a que ho passin malament quan es queden sols, en aquests casos podeu “simular” sortides falses curtes, mica en mica, per a que vagi entenent que sortiu però que tornareu. 

De nou si la situació considereu que és complicada o no la sabeu com gestionar, contacteu amb nosaltres i us donarem un cop de mà.

Scroll al inicio