SMARTDOG

Per a què serveixen les vacunes anuals?

La vacunació pretén prevenir algunes de les malalties infeccioses més greus i contagioses dels gossos, en alguns casos un cop hi ha contagi es requereix d’hospitalització, en casos molt greus pot acabar provocant la defunció del pacient. 

Per saber de qué vacunar és importar contactar amb el teu veterinari de capçalera, s’ha de fer un bon protocol vacunal en funció de l’edat del pacient però també en funció de l’estil de vida i dels viatges que es puguin fer. 

Es consideren bàsiques les vacunes contra el brom, parvovirus, hepatitis i leptospira. En algunes comunitats autònomes és obligatori l’ús de la vacuna de la rabia però no es el cas de Catalunya (de moment) tot i que sí és recomanable. 

A part d’aquestes patologies hi ha la parainfluença, adenovirus, bordetella bronchiseptica, leishmania… 

Hi han algunes patologies que l’efecte de la vacuna pot estar durant 3 anys i altres que només dura un any, per tant, tot i que s’ha de vacunar cada any, no es vacunarà de lo mateix. No té sentit vacunar d’una vacuna complerta cada any ja que hi han alguns anticossos com els de la parvovirosis que està demostrat que dura 3. 

Per això és molt important assesorar-nos i que el veterinari conegui quins plans tenim aquell any de viatges tant dins com fora d’Espanya, o inclús si estarà en grups d’agility, en residències canines, competicions… etc on el risc de Brodetella és molt més alt i per tant és altament recomanable administrar també aquesta vacuna. 

En el cas de Catalunya és una zona endèmica de leishmaniosis, la nostra recomanació és vacunar cada any, independentment de l’estil de vida, com es transmet per mosquit té tant risc un gos dins de casa que fora, si està en un ambient amb mosquits que siguin portadors de la malaltia. I sempre recomanem realitzar el test abans ja que ens permet detectar la malaltia abans de que ens doni simptomatologia, i en aquest casos, en comptes de vacunar, ja comencem a actuar per intentar eliminar el protozou del cos.

Scroll al inicio